Primarni zavihki
Hmeljar/hmeljarka
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Hmeljar/hmeljarkaDodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Nacionalna poklicna kvalifikacija, SOK raven 4 |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Poklicna kvalifikacija |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: poljedelstvo in reja živali |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 4 |
- načrtuje, pripravi, izvede in kontrolira lastno delo,
- zagotavlja kakovost in uspešnost lastnega dela v delovnem okolju v skladu s standardi,
- racionalno rabi energijo, material in čas,
- varuje zdravje in okolje,
- razvija podjetne lastnosti, spretnosti in vedenje,
- komunicira s sodelavci in strankami,
- uporablja sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo,
- pripravi teren za hmeljišče,
- pripravi sadilni material in sadi,
- odgrinja in reže,
- napeljuje vodila in poganjke hmelja,
- oskrbuje nasad hmelja,
- izvaja varstvo rastlin,
- spravlja hmelj.
Preverjanje in ocenjevanje izvajajo komisije za preverjanje in potrjevanje NPK, ki jih imenuje Državni izpitni center (RIC). Člani komisije morajo imeti licenco RIC. Najdemo jih tukaj.
Hmeljar/hmeljarka
SOK 4
EOK 4
V zavihku Karierna pot je prikazana možna karierna pot znotraj področja izbrane kvalifikacije, ki ni edina in ni obvezujoča. Dejanska prehodnost med kvalifikacijami, ki je določena z zakonodajo je opredeljena v zavihku Prehodnost.
SOK 4 / EOK 4
Kandidat dokaže, da dosega znanja, spretnosti in kompetence, določene v katalogu standardov strokovnih znanj in spretnosti.
Izvajalci postopkov za ugotavljanje in potrjevanje NPK so vpisani v register izvajalcev, ki se vodi v zbirki nacionalnega informacijskega središča za poklicne kvalifikacije. To so: poklicne šole, podjetja, medpodjetniški izobraževalni centri, šole za izobraževanje odraslih, gospodarske zbornice.
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane