Primarni zavihki
Arhivirano
Diplomirani ekonomist (vs)/diplomirana ekonomistka (vs)
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Diplomirani ekonomist (vs)/diplomirana ekonomistka (vs)Dodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Diploma prve stopnje (VS) |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Visokošolsko strokovno izobraževanje |
Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
3 leta
|
Kreditne točke | Kreditne točke: 180 kreditnih točk |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Poslovne in upravne vede, pravo
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: poslovanje in upravljanje, menedžment |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 7 |
- ustvarjalnost in inovativnost,
- podjetnost in poslovno etičnost,
- skrb za razvoj in doseganje stalne kakovosti turističnih produktov/storitev,
- gostoljubnost in usmerjenost k ljudem,
- uspešno medkulturno sporazumevanje,
- prilagodljivost,
- obvladovanje ključnih socio-psiholoških dejavnikov turizma,
- kvalitetno vodenje procesov,
- upravljanje razvoja,
- strateško poslovno usmerjenost,
- poznavanje in razumevanje temeljev ekonomije, ekonomike in drugih poslovnih ved, pomembnih za uspešno podjetništvo in turizmu,
- razumevanje in reševanje konkretnih razvojnih problemov in izzivov s področja podjetništva in turizma, z uporabo ustreznih metod in postopkov,
- povezovanje znanja z različnih področij (interdisciplinarnost) in »orkestriranje kompleksnih procesov in produktov v turizmu«,
- umeščanje novih informacij in interpretacij v kontekst razvoja stroke podjetništva in managementa s poudarkom na turistični panogi,
- razvoj veščin in spretnosti v oblikovanju in trženju produktov na področju turizma,
- prepoznavanje in obvladovanje pomena človeških virov ter profesionalno načrtovanje karier v turizmu,
- prepoznavanje in obvladovanje uvajanja novih oblik organiziranosti, vzpostavljanja odnosov in inoviranja oblik dela,
- spoznavanje pomena in osnovnega obvladovanja poslovnih financ kot temeljne poslovne funkcije tako v vidu pridobivanja denarnih virov kot tudi in predvsem v vidu upravljanja z njimi,
- uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) za učinkovito vodenje notranjih procesov, ustvarjanje novih podjemov in pridobivanje vrednosti obstoječih projektov na področju turizma,
- analizo, sintezo in predvidevanje rešitev ter posledic pojavov v pogojih medkulturne komunikacije in mednarodnega poslovanja,
- uporabo znanja s področja poslovne etike in kulture v nepredvidljivih poslovnih situacijah EU okolja,
- kompleksnejše poslovno načrtovanje v procesih dinamičnega globalnega podjetništva – (poslovni načrt novega podjema, poslovno načrtovanje podjetja v rasti) z zahtevnejšimi in sodobnejšimi metodami, razumevanje pomena in zagotavljanje interdisciplinarnega razmišljanja v primeru načrtovanja novih in še posebej rasti in razvoja obstoječih podjemov, uporabo tehnik in metod projektnega managementa na praktičnem primeru,
- praktično uporabo teoretičnega znanja o managementu kakovosti turističnih storitev,
- strokovno načrtovanje, organiziranje, izvedbo in analiziranje gostinskega dogodka,
- oblikovanje različnih oblik ponudbe glede na tip obrata in razmere na trgu, upoštevajoč kulinarične trende,
- načrtovanje in oblikovanje dekorativnih kulinaričnih elementov glede na gostinski ambient, priložnost in obliko ponudbe,
- uporabo sodobnih tehnologij priprave standardne, alternativne in dietne prehrane ter kombiniranje hrane in pijače za ustvarjanje kulinaričnih dogodkov za izbrane ciljne skupine v prostoru in času,
- poznavanje umetnosti druženja jedi in vin za razvoj odličnosti kulinaričnih produktov,
- razumevanje pomena dizajna in njegove vloge v razvoju turizma, predvsem na področju razvoja oblikovne komponente različne turistične ponudbe,
- oblikovanje integralnega produkta wellnessa skladno s potrebami in željami ciljne skupine in sodelovanje s ponudniki v destinaciji,
- pozicioniranje integralnega produkta wellnessa v primerjavi s konkurenčnimi,
- uporabo dediščine v oblikovanju integralnih turističnih proizvodov,
- uporabo kulinarične dediščine in regionalnih značilnosti kulinarike v gostinstvu in turizmu,
- poznavanje pomena in možnih oblik družbenih podjemov ter posebnih znanj in spretnosti, za uspešno vodenje družbenega podjema (socialnega podjetništva) na področju podeželskega turizma,
- obvladovanje ključnih dejavnikov ponudbe in povpraševanja po podeželskih turističnih produktih ter načinov oblikovanja in vodenja učinkovitih programov razvoja podeželskega turizma ter spodbujanja podjetništva.
Študent se lahko vpiše v višji letnik, če je do izteka študijskega leta opravil vse obveznosti, določene s študijskim programom za vpis v višji letnik.
Diplomirani ekonomist (vs)/diplomirana ekonomistka (vs)
SOK 7
EOK 6
magister ekonomije/magistrica ekonomije
Magister ekonomije/magistrica ekonomije
Magister ekonomskih ved/magistrica ekonomskih ved
Magister ekonomskih ved/magistrica ekonomskih ved
Magister ekonomskih ved/magistrica ekonomskih ved
Magister ekonomskih ved/magistrica ekonomskih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
Magister poslovnih ved/magistrica poslovnih ved
SOK 8 / EOK 7
Prikazana je možna karierna pot znotraj znotraj področja izbrane kvalifikacije. Za možnost nadaljnjega izobraževanja na višji stopnji glejte zavihek 'Prehodnost'.
Magistrski študijski programi 2. stopnje (SOK: raven 8)
Za dokončanje študija mora študent opraviti vse s študijskim programom predpisane obveznosti.
Samostojni visokošolski zavod, GEA College – Fakulteta za podjetništvo
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane