Primarni zavihki
Diplomirani inženir vinogradništva in vinarstva (vs)/diplomirana inženirka vinogradništva in vinarstva (vs)
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Diplomirani inženir vinogradništva in vinarstva (vs)/diplomirana inženirka vinogradništva in vinarstva (vs)Dodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Diploma prve stopnje (VS) |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Visokošolsko strokovno izobraževanje |
Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
3 leta
|
Kreditne točke | Kreditne točke: 180 kreditnih točk |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: interdisciplinarne izobraževalne aktivnosti/izidi, pretežno kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 7 |
- obvladovanje osnovnih raziskovalnih metod v smislu opazovanja in zbiranja podatkov iz objav in izkušenj svojega dela,
- kritično presojo novih tehnologij in ugotavljanje primernosti prenosa le-teh v naše okolje,
- uporabo pridobljenih znanj v praksi,
- avtonomnost pri delu,
- poznavanje vinogradništva, vinarstva in trženja, kar omogoča hitrejše prilagajanje tako vinogradniških kot vinarskih tehnologij potrebam tržišča in tako večjo konkurenčnost na trgu,
- organiziranje in spremljanje dela,
- samostojno delo in odločanje,
- obvladovanje komunikacijskih spretnosti in aktivno sodelovanje v strokovnih združenjih,
- znanje o vinu kot alkoholni pijači, poznavanje sestavin, naravnih danosti in postopkov pridelave.
- reševanje konkretnih primerov z uporabo znanstvenih metod v mejah, ki so na strokovnih študijih dosegljive,
- aplikacijo temeljnega znanja v prakso,
- iskanje in zbiranje novih informacij,
- kritično presojanje tehnologij, njihovega vpliva na ostale procese, okolje, kakovost in trženje,
- reševanje praktičnih problemov in razvijanje tudi svoje teorije pri tem,
- obvladovanje komunikacije, javno nastopanje,
- uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije, kar omogoča nadaljnje samoizobraževanje in sledenje novim odkritjem.
Znanje študentov se ocenjuje z vajami, s seminarskimi nalogami, lahko pa tudi z izdelki, s projektnimi deli, z nastopi, s storitvami in drugače ter z izpiti. Uspeh na izpitu se ocenjuje z ocenami: 10 (odlično); 9 (prav dobro: nadpovprečno znanje, vendar z nekaj napakami); 8 (prav dobro: solidni rezultati); 7 (dobro); 6 (zadostno: znanje ustreza minimalnim kriterijem); 5–1 (nezadostno). Kandidat uspešno opravi izpit, če dobi oceno od zadostno (6) do odlično (10).
Študent se lahko vpiše v višji letnik, če je do izteka študijskega leta opravil vse obveznosti, določene s študijskim programom za vpis v višji letnik.
Diplomirani inženir vinogradništva in vinarstva (vs)/diplomirana inženirka vinogradništva in vinarstva (vs)
SOK 7
EOK 6
V zavihku Karierna pot je prikazana možna karierna pot znotraj področja izbrane kvalifikacije, ki ni edina in ni obvezujoča. Dejanska prehodnost med kvalifikacijami, ki je določena z zakonodajo je opredeljena v zavihku Prehodnost.
SOK 8 / EOK 7
Magistrski študijski programi 2. stopnje (SOK: raven 8)
Za dokončanje študija mora študent opraviti vse s študijskim programom predpisane obveznosti in tako zbrati najmanj 180 KT.
Univerza v Novi Gorici, Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane