Primarni zavihki
Diplomirani organizator trajnostnega turizma (vs)/diplomirana organizatorka trajnostnega turizma (vs)
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Diplomirani organizator trajnostnega turizma (vs)/diplomirana organizatorka trajnostnega turizma (vs)Dodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Diploma prve stopnje (VS) |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Visokošolsko strokovno izobraževanje |
Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
3 leta
|
Kreditne točke | Kreditne točke: 180 kreditnih točk |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: potovanja, turizem, prosti čas |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 7 |
Imetnik/imetnica kvalifikacije je usposobljen/-a za:
(splošne kompetence)
- poznavanje naravne in kulturne dediščine na podeželju in prizadevanje za njeno ohranitev,
- poznavanje kulturne dediščine v mestih in okolici, značilnosti mest,
- uporabo znanja pri komuniciranju z različnimi javnostmi,
- odgovornost do svojega lokalnega in širšega okolja,
- oblikovanje turističnih produktov, ki ne ogrožajo okolja,
- razumevanje načela trajnostnega turizma in delovanje v skladu z njimi,
- upravljanje z zavarovanimi območji, turističnimi destinacijami, poznavanje njihove zakonitosti,
- poznavanje pravnih meja svojega delovanja v različnih vrstah turizma,
- pravilne interpretacije naravne in kulturne dediščine, glede na skupine obiskovalcev,
- načrtovanje in vodenje prostočasnih dejavnosti v naravi, ki so lahko adrenalinske ali bolj umirjene, družinske,
- vodenje ljudi, vodenje skupine in razumevanje njihove dinamike,
- razumevanje turizma in turistične industrije v Sloveniji ter značilnosti podeželja in mest,
- obvladovanje dela z gosti v adrenalinskem turizmu in turizmu doživetij ter za to, da poskrbi za njihovo varnost,
- organiziranje kulinaričnih dogodkov, tudi s protokolarnimi pravili,
- poznavanje načel kulinaričnega turizma, značilnosti slovenske kulinarike in znanje interpretacije jedi,
- načrtovanje, spremljanje in analiziranje dela v marketingu in menedžmentu, predvidevanje posledic in iskanje najboljših rešitev,
- podjetniška znanja, potrebna za vodenje podjetja,
- uporabljanje informacijsko-komunikacijske tehnologije in sistemov v turizmu,
- poznavanje izjemne širine turističnih možnosti,
- inovativnost in kreativnost pri snovanju turističnih produktov in pri iskanju novih rešitev,
(predmetnospecifične kompetence)
- analizo, sintezo in predvidevanje rešitev in posledic pojavov na področju turizma, managementa in marketinga,
- poznavanje in razumevanje utemeljitve in zgodovine turističnih, ekonomskih, managerskih in poslovnih ved in poslovnoorganizacijskih ved,
- obvladovanje temeljnega znanja ter sposobnost povezovanja znanja z različnih področij in za njegovo uporabo v domačem in mednarodnem poslovnem okolju,
- poznavanje in razumevanje turistične stroke in managementa turistične destinacije,
- iskanje novih informacij in za njihovo interpretacijo ter umeščanje v kontekst turistične stroke,
- reševanje konkretnih problemov upravljanja destinacije z uporabo ustreznih metod in postopkov,
- načrtovanje, organiziranje in nadziranje odnosov in procesov družbenega in gospodarskega okolja na lokalni ravni s poudarkom na trajnostnem razvoju,
- razvoj veščin in spretnosti pri uporabi znanja na določenem strokovnem področju, uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije in sistemov v turizmu.
Študent se lahko vpiše v višji letnik, če je do izteka študijskega leta opravil vse obveznosti za vpis v višji letnik, določene s študijskim programom.
Diplomirani organizator trajnostnega turizma (vs)/diplomirana organizatorka trajnostnega turizma (vs)
SOK 7
EOK 6
V zavihku Karierna pot je prikazana možna karierna pot znotraj področja izbrane kvalifikacije, ki ni edina in ni obvezujoča. Dejanska prehodnost med kvalifikacijami, ki je določena z zakonodajo je opredeljena v zavihku Prehodnost.
SOK 8 / EOK 7
Magistrski študijski programi 2. stopnje (SOK: raven 8)
Za dokončanje študija mora študent opraviti vse s študijskim programom predpisane obveznosti.
Visoka šola za trajnostni turizem
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane