Primarni zavihki
Doktor znanosti/doktorica znanosti s področja potovanja, turizem, prosti čas
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Doktor znanosti/doktorica znanostiDodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Doktorat |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Doktorsko izobraževanje |
Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
3 leta
|
Kreditne točke | Kreditne točke: 180 kreditnih točk |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: potovanja, turizem, prosti čas |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 10 |
Imetnik/imetnica kvalifikacije je usposobljen/-a za:
(splošne kompetence)
- izbiro in uporabo primernih znanstveno-raziskovalnih metod, postopkov in procesov v širšem spektru problemov v spremenljivih okoliščinah ter kreacije novih znanj in rešitev,
- samostojen študij, razvijanje kritične refleksije, pridobitev socialnih in komunikacijskih spretnosti, presojo aktualnih dogodkov in njihovo umestitev v širši kontekst, razlaganje in vrednotenje družbenih fenomenov,
- prenos pridobljenih znanj v prakso - na konkretna področja turizma ter za reševanje konkretnih delovnih problemov z uporabo znanstvenih metod in postopkov,
- vodenje skupine, kooperativnost in timsko delo,
- zavezanost k profesionalni etiki in etični refleksiji,
- kritično razumevanje konceptov in znanstvenih izhodišč ter sodobnih dosežkov, ki usmerjajo študenta/-ko k analiziranju in reševanju izzivov in problemov v turizmu.
(predmetnospecifične kompetence)
- nadaljnji samostojni in timski raziskovalni študij in samostojno poglabljanje različnih temeljnih in aplikativnih vprašanj s področja turizma in novosti in inovacij v turizmu,
- razumevanje splošne strukture in interpretacij temeljnih turističnih disciplin ter povezanosti med njenimi poddisciplinami,
- obvladovanje teoretskih problemov turistične stroke in njihovih rešitev,
- obvladovanje različnih raziskovalnih metod ter za samostojno delo s pomočjo raziskovalnih in interpretativnih metod s področja turizma,
- raziskovanje na področju turizma s poudarkom na inovativnih pristopih in kreativnosti ter predstavljanje rezultatov kritični javnosti,
- razvijanje in uporabo raziskovalnega pristopa za pridobivanje novega znanja,
- izvajanje akcijskih raziskav in aplikativnega raziskovanja na področju raziskovanja turističnih pojavov, tako na lokalnem, regionalnem kot tudi v mednarodnem kontekstu,
- razumevanje delovanja turističnih sistemov v konkretni globalni družbeni situaciji in za analizo, sintezo in predvidevanje rešitev in posledic pojavov na področju turizma,
- prenos teoretičnih in raziskovalnih spoznanj na področju turizma v konkretno okolje, za povezovanje znanja z različnih področij in njegovo uporabo v domačem in mednarodnem poslovnem okolju,
- upravljanje komunikacijskega procesa s pomočjo sodobne tehnologije ter z uporabo ustreznih komunikacijskih tehnik med različnimi dejavniki v situaciji soodvisnosti za zagotavljanje kvalitetnih turističnih storitev, tako v lokalnem kot tudi mednarodnem okolju.
Za napredovanje iz prvega v drugi letnik mora študent opraviti študijske obveznosti v obsegu 54 KT od 60 KT študijskega programa, pri čemer manjkajočih 6 KT ne sme pripadati obveznim predmetom, lahko pa izbirnim predmetom. Pogoj za vpis v 3. letnik so opravljene vse obveznosti iz prvega letnika ter vsaj doseženih 54 KT od 60 KT 2. letnika študija ter potrjena tema doktorske disertacije.
Pogoj za dokončanje študija so opravljene vse študijske obveznosti, ki jih predvideva program (doseženih 180 KT), tj. opravljeni vsi izpiti, s programom predpisano individualno raziskovalno delo, opravljene obveznosti pri posameznih predmetih in uspešen zagovor doktorske disertacije.
Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije – Turistica
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane