Primarni zavihki
Magister dietetike/magistrica dietetike
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Magister dietetike/magistrica dietetikeDodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Diploma druge stopnje |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Magistrsko izobraževanje |
Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
2 leti
|
Kreditne točke | Kreditne točke: 120 kreditnih točk |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Zdravstvo in socialna varnost
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: terapija in rehabilitacija |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 8 |
Imetnik/imetnica kvalifikacije je usposobljen/-a za:
(splošne kompetence)
- uporabo znanja v praksi,
- analizo, sintezo in predvidevanje rešitev ter posledic,
- samoocenjevanje učinkovitosti in uspešnosti izbranih metod in postopkov,
- svetovanje in izobraževanje posameznikov in ciljnih populacijskih skupin,
- psihološko analizo vzrokov načina in oblike prehranjevanja pri posameznikih in ciljnih populacijskih skupinah in izbiro najprimernejših orodij za spremembo življenjskega sloga,
- avtonomnost v strokovnem delu,
- kooperativno delo v skupini,
- obvladovanje komunikacijskih sposobnosti in spretnosti,
- obvladovanje osnovnih raziskovalnih metod, postopkov in procesov ter razvoj kritične in samokritične presoje,
- etično refleksijo in zavezanost profesionalni etiki,
(predmetnospecifične kompetence)
- poznavanje baznih vsebin s področij kemije, fizike, biologije, nutrigenomike, mikrobiologije, medicine, imunologije, farmacije, psihologije in sociologije, ki so pomembna za razumevanje področja fiziologije in patofiziologije prehrane in načina prehranjevanja posameznika in populacije ter dietoterapije,
- poznavanje kakovosti živil, tehnologij pridelave in predelave živil, mikrobiologije živil, varnosti živil in zakonodaje teh področij,
- poznavanje postopkov prehranske obravnave bolnikov, ob upoštevanju anamnez, laboratorijskih analiz in biokemičnih testov ter določanje ustrezne prehranske podpore in oskrbe bolnikov,
- poznavanje epidemiologije načina prehranjevanja in stanja prehranjenosti ter določanja zdravstvenih in promocijskih aktivnosti povezanih z zdravo hrano in zdravim načinom prehranjevanja za ciljne skupine prebivalstva,
- poznavanje tehnik organizacije in vodenja obratov za pripravo in distribucijo hrane, tehnologij priprave ustreznih jedi, sestavljanje primernih menijev in jedilnikov za ciljno populacijo,
- učinkovito promoviranje zdravstvene ter okoljske vzgoje,
- poznavanje, razumevanje in praktično uporabo ved s področij družboslovja in naravoslovja,
- poznavanje osnov zdravstveno-ekološkega managementa ter ekonomike in kakovosti v zdravstvu,
- poznavanje in uporabo informacijsko–komunikacijskih tehnologij in informacijskih sistemov,
- koherentno obvladovanje temeljnega znanja, povezovanje znanja z različnih področij in aplikacijo,
- razvoj veščin in spretnosti v uporabi znanja na posameznem strokovnem področju,
- reševanje konkretnih strokovnih problemov z uporabo znanstvenih metod in postopkov,
- razumevanje in uporabo kritične analize in razvoja teorij ter njihovo uporabo v reševanju konkretnih strokovnih vprašanj.
Uspeh na izpitu se ocenjuje z ocenami: 10 (odlično); 9 (prav dobro: nadpovprečno znanje, vendar z nekaj napakami); 8 (prav dobro: solidni rezultati); 7 (dobro); 6 (zadostno: znanje ustreza minimalnim kriterijem); 5–1 (nezadostno). Kandidat uspešno opravi izpit, če dobi oceno od zadostno (6) do odlično (10).
Študent se lahko vpiše v višji letnik, če je do izteka študijskega leta opravil vse obveznosti za vpis v višji letnik, določene s študijskim programom.
Doktorski študijski programi 3. stopnje (SOK: raven 10)
Študent zaključi študij, ko opravi vse s študijskim programom predpisane obveznosti.
Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane