Primarni zavihki
Izdelovalec/izdelovalka sladic
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Izdelovalec/izdelovalka sladicDodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Nacionalna poklicna kvalifikacija, SOK raven 4 |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Poklicna kvalifikacija |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
ISCED področje |
ISCED področje:
Tehnika, proizvodne tehnologije in gradbeništvo
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: živilska tehnologija |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 4 |
Kandidat je zmožen:
- načrtovati, pripraviti, izvesti in kontrolirati lastno delo,
- racionalno rabiti energijo, material in čas - varovati zdravje in okolje,
- komunicirati s sodelavci in strankami,
- zagotavljati kakovost izdelkov in opravljene storitve,
- skrbeti za sledljivost in voditi ustrezno dokumentacijo,
- pripraviti različne vrste testa in mase,
- speči slaščice in peciva iz različnih vrst testa in mas,
- izdelati polnila in nadeve,
- izdelati prevleke in prelive,
- izdelati sveže polnjeno pecivo,
- izdelati dekorativne elemente iz posebnih mas,
- izdelati porcijske sladice,
- izdelati slovenske narodne in praznične sladice,
- nabaviti surovine in prodati izdelke,
- pakirati in skladiščiti izdelke.
Preverjanje in ocenjevanje izvajajo komisije za preverjanje in potrjevanje NPK, ki jih imenuje Državni izpitni center (RIC). Člani komisije morajo imeti licenco RIC. Najdemo jih tukaj.
POTRJEVANJE
V postopku svetovanja kandidat pripravi osebno zbirno mapo, ki jo komisija ovrednoti, in če je kandidat v njej predložil verodostojna, veljavna in ustrezna dokazila o znanjih, spretnostih in kompetencah iz poklicnega standarda, lahko:
- prizna vsebine poklicnega standarda v celoti,
- prizna vsebine poklicnega standarda delno in določi tista znanja, spretnosti in kompetence, ki jih bo preverjala,
- ne prizna nobene vsebine poklicnega standarda, ker kandidat ne dokazuje nobenih znanj, spretnosti in kompetenc iz poklicnega standarda, in bo preverjala smiselno celotni poklicni standard.
NAČINI PREVERJANJA STROKOVNIH ZNANJ IN SPRETNOSTI
- Praktično preverjanje z zagovorom.
Izdelovalec/izdelovalka sladic
SOK 4
EOK 4
V zavihku Karierna pot je prikazana možna karierna pot znotraj področja izbrane kvalifikacije, ki ni edina in ni obvezujoča. Dejanska prehodnost med kvalifikacijami, ki je določena z zakonodajo je opredeljena v zavihku Prehodnost.
SOK 5 / EOK 4
Kandidat dokaže, da dosega znanja, spretnosti in kompetence, določene v katalogu standardov strokovnih znanj in spretnosti.
Izvajalci postopkov za ugotavljanje in potrjevanje NPK so vpisani v register izvajalcev, ki se vodi v zbirki nacionalnega informacijskega središča za poklicne kvalifikacije. To so: poklicne šole, podjetja, medpodjetniški izobraževalni centri, šole za izobraževanje odraslih, gospodarske zbornice.
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane