Primarni zavihki
Arhivirano
Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način
Izbrane kvalifikacije
Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen načinDodaj v primerjalnik |
---|---|
Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Nacionalna poklicna kvalifikacija, SOK raven 3 |
Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Poklicna kvalifikacija |
Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
Zaključena osnovna šola. |
ISCED področje |
ISCED področje:
Tehnika, proizvodne tehnologije in gradbeništvo
|
ISCED podpodročje | isced podpodročje: živilska tehnologija |
Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 3 |
Kandidat:
- načrtuje, pripravi, izvede in kontrolira lastno delo,
- racionalno rabi energijo, material in čas,
- varuje zdravje in okolje,
- komunicira s strankami,
- pripravi krušno peč oziroma pečico za peko,
- pripravi testo in nadev ter peče kruh in potico,
- pripravi testo in nadev ter peče pecivo,
- pripravi testo in oblikuje testenine,
- pakira in shranjuje kruh, potico, pecivo in testenine,
- trži svoje izdelke.
Preverjanje in ocenjevanje izvajajo komisije za preverjanje in potrjevanje NPK, ki jih imenuje Državni izpitni center (RIC). Člani komisije morajo imeti licenco RIC. Najdemo jih tukaj.
POTRJEVANJE
V postopku svetovanja kandidat pripravi osebno zbirno mapo, ki jo komisija ovrednoti in prizna vsebine kataloga delno ali v celoti. Če komisija ne more priznati vseh vsebin kataloga, kandidatu določi naloge za preverjanje.
NAČIN PREVERJANJA
Storitev z zagovorom.
Kandidat dokaže, da dosega znanja, spretnosti in kompetence, določene v katalogu standardov strokovnih znanj in spretnosti.
Izvajalci postopkov za ugotavljanje in potrjevanje NPK so vpisani v register izvajalcev, ki se vodi v zbirki nacionalnega informacijskega središča za poklicne kvalifikacije. To so: poklicne šole, podjetja, medpodjetniški izobraževalni centri, šole za izobraževanje odraslih, gospodarske zbornice.
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane